Дан Факултета свечано је обележен 22. марта. С почетком пролећа, с буђењем живота и свега што је лепо и племенито у човеку, славили смо знање и памет, младост и образовање.  

У Галерији Факултета отворена је изложба „Прожимања“, на којој су изложени уметнички радови некадашњих ученика Педагошке академије, који су кренули путем уметности, завршили ликовне академије, више уметничке школе или историју уметности, након чега су се поново вратили у учионицу, педагошком раду. Изложбу је отворила доц. др Кристинка Селаковић.

У амфитеатру Факултета одржана је Свечана академија на којој су додељене дипломе студентима који су у претходној календарској години завршили мастер и основне академске студије. Декан Факултета проф. др Снежана Маринковић доделила је дипломе и награде оним студентима који су остварили највиши просек током студија: Марији Брковић и Даници Борисављевић (мастер академске студије), Соњи Елени Божовић и Тањи Божовић (основне академске студије), Снежани Арсенијевић (четврта година), Марији Станковић (трећа година) и Ивани Јањушевић (друга година).

 

 Програм су водили Милена Чантрак, студенткиња нашег факултета, и Милан Чолић, бивши студент Факултета. У програму су учествовали хор Факултета, под стручним руководством проф. др Данијеле Судзиловски, и културно-уметничко друштво чији су чланови наши студенти и које је припремила Анђелија Јовановић, такође студенткиња Факултета, као и Мирко Шуњеварић, ученик трећег разреда Средње музичке школе из Ужица.