Ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић са ректорским колегијумом посетио Факултет

У петак, 12. фебруара 2021. године ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић, проректор за координацију послова факултета чије је седиште ван седишта Универзитета проф. др Драган Ђурчић, проректор за науку проф. др Весна Ранковић, проректор за наставу и студентска питања проф. др Владимир Ранковић и декан Факултета техничких наука из Чачка проф. др Данијела Милошевић били су гости Педагошког факултета.

Приликом посете гости су у управи Града Ужицу имали састанак са градоначелницом др Јеленом Раковић Радивојевић са сарадницима. Тема састанка били су актуелни пројекти и будућа сарадња у области подршке раду Педагошког факултета, њговом развоју, формирање Савета послодаваца у којима су чланице Универзитета у Крагујевцу.

Делегација Универзитета у Крагујевцу посетила је Регионални иновационог стартап центар, где их је директор Регионалне развојне агенције „Златибор” Славко Лукић упознао са услугама Центра који пружа инфраструктурну, управљачку и техничку подршку новооснованим предузећима и на тај начин им даје могућност да се повежу са субјектима из јавног, приватног и друштвеног сектора, као и да пронађу и користе различите врсте и изворе финансирања. У оквиру посете договорена је сарадња са Педагошким факултетом и Универзитетом у смислу подршке развоја.

 

Ректор је са својим сарданицима обишао Факултет и кроз разговор са деканом проф. др Снежаном Маринковић, члановима Деканског колегијума и шефовима катедри упознат са радом факултета, активностима које су у току и које се планирају и договорена је сарадња и подршка универзитета акредитацији нових студијских програма и кратких програма студија.