Проф. др Далиборка Пурић у студијској посети Сједињеним Америчким Државама

У периоду од 27. априла до 8. маја 2022. године Амбасада САД-а у Србији у сарадњи са Конгресном канцеларијом за међународно лидерство из Вашингтона организовала је студијску посету Сједињеним Америчким Државама, у оквиру Програма „Open World”. Овогодишњи програм био је посвећен теми „Образовање у САД-у у 21. веку” и имао је за циљ размену искустава и упознавање примера добре праксе у вези са образовањем у Америци и Србији. Представник Педагошког факултета из Ужица и Универзитета у Крагујевцу и један од шест чланова делегације била је проф. др Далиборка Пурић.

Током боравка у Вашингтону и у Калифорнији делегати су посетили универзитете, колеџе, средње школе, као и бројне установе културе које су интегрисане у васпитнообразовни систем – библиотеке, музеје, образовне центре. У оквиру презентације образовања у Србији проф. Пурић представила је наш факултет и универзитет, а у сарадњи са члановима делегације са других универзитета и нашу државу и српску културу у најширем смислу.

Захвални смо Амбасади САД-а на указаном поверењу и надамо се да ће учешће у овом Програму отворити могућности и за будућу сарадњу.