Наставничка Еразмус+ мобилност

Проф. др Ајше Елиток Кесићи, са Универзитета „Аднан Мендерес” из Ајдина (Турскa), у оквиру програма Еразмус+ наставничке мобилности, одржала је 24. маја 2022. године студентима треће године на смеру Учитељ предавање „Образовање учитеља за рад у сеоским школама, у контексту савремених друштвених промена“.

Студијска посета Педагошком факултету у Љубљани

Наставници и сарадници Факултета боравили су у студијској посети Педагошком факултету Универзитета у Љубљани, у периоду од 16. до 20. маја 2022. године.

Посета је реализована са циљем упознавања словеначког васпитнообразовног система на предшколском, основношколском и универзитетском нивоу, размене искустава у наставном и научноистраживачком раду, као и у домену административне подршке настави и учењу.

Наставници и сарадници са Педагошког факултет у Копру у студијској посети ПФУ

Наставници и сарадници са Педагошког факултета у Копру Универзитета у Приморској бораве у студијској посети Педагошком факултету у Ужицу, у периоду од 19. до 23. маја 2022. године.

Посета је реализована у циљу размене искустава у педагошком и научноистраживачком раду, као и у домену управљања у високошколским установама.

Еразмус+ комбиновани интензивни програм

Милена Чантрак, апсолвент на Студијском програму Васпитач, учествује у Еразмус+ комбинованом интензивном програму – Blended Intensive Program (BIP) – под називом New challenges in cross-cultural communication and education.

У Програму учествују студенти и професори са Факултета културолошких студија, образовања и регионалног развоја Универзитета у Печују, Факултета за одгојне и образовне знаности Универзитета у Осијеку, Факултета педагошких наука у Јагодини и Педагошког факултета у Ужицу Универзитета у Крагујевцу. Реализација Програма започела је у априлу и трајаће до септембра 2022. године. Део активности реализоваће се виртуелно, на онлајн радионицама, а део у оквиру летње школе на Универзитету у Печују. 

Наставничка Еразмус+ мобилност

Доц. др Сања Партало са Филозофског факултета у Бањој Луци 4. априла 2022. одржала је студентима треће године на смеру Васпитач предавање “Шумски вртићи”, а 5. априла 2022. студентима друге године на смеру Учитељ и Васпитач предавање “Дете, игра и уметност”.

Еразмус+ мобилност у Бидгошћу у Пољској

Ведрана Балорда, студенткиња четврте године на смеру Васпитач, управо је завршила Еразмус+ мобилност у Бидгошћу у Пољској. У периоду од октобра 2021. до марта 2022. године похађала је наставу на Педагошком факултету Универзитета „Казимир Велики”, на Департману за предшколско и рано васпитање и образовање. 

Објављен је Конкурс за мобилност студената у сврху учења у оквиру ЕРАЗМУС+ КА107 програма (мобилност између програмских и партнерских земаља)

Конкурс за мобилност студената у сврху учења ЕРАЗМУС+ КА107

На Конкурс се могу пријавити студенти свих нивоа академских студија, за размену у сврху учења.

Минимално трајање размене је три, а максимално ‒ пет месеци.

Рок за достављање пријава је 7. април 2022. године.

За додатне информације студенти могу контактирати проф. др Далиборку Пурић, продекана за међународну сарадњу.

Објављен је Позив за пријаву студената за учешће у Еразмус+ комбинованом интензивном програму – Blended Intensive Program (BIP)

Позив за пријаву студената за учешће у Еразмус+ комбинованом интензивном програму – Blended Intensive Program (BIP)

Програм под називом „NEW CHALLENGES  IN CROSS-CULTURAL COMMUNICATION AND EDUCATION“ је нови програм Еразмус мобилности, у оквиру кога ће се део активности реализовати виртуелно, путем дигиталних алата, a други део у оквиру посете Универзитету у Печују (Мађарска).

На конкурс се могу пријавити студенти свих нивоа студија Педагошког факултета у Ужицу.

Рок за пријаву кандидата је 20. фебруар 2022. године.

Уколико имате додатних питања, можете се обратити проф. др Далиборки Пурић, продекану за међународну сарадњу.