Конкурс за размену студената на Филипс универзитету у Марбургу 

Објављен је Конкурс за бесплатан интернационални програм на Филипс универзитету у Марбургу –  Marburg Online: Virtual Exchange – MO:VE.

На Конкурс се могу пријавити студенти свих нивоа академских студија, за размену у сврху учења.

Рок за достављање пријава је 19. септембар 2022. године.

Информације у вези са програмом доступне су на следећем linku:

www.uni-marburg.de/marburg-online-virtual-exchange

Уколико имате додатних питања, можете се обратити проф. др Далиборки Пурић, продекану за међународну сарадњу (daliborka.puric@gmail.com).

Проф. др Далиборка Пурић у студијској посети Сједињеним Америчким Државама 

У периоду од 27. априла до 8. маја 2022. године Амбасада САД-а у Србији у сарадњи са Конгресном канцеларијом за међународно лидерство из Вашингтона организовала је студијску посету Сједињеним Америчким Државама, у оквиру Програма „Open World”. Овогодишњи програм био је посвећен теми „Образовање у САД-у у 21. веку” и имао је за циљ размену искустава и упознавање примера добре праксе у вези са образовањем у Америци и Србији. Представник Педагошког факултета из Ужица и Универзитета у Крагујевцу и један од шест чланова делегације била је проф. др Далиборка Пурић.

Током боравка у Вашингтону и у Калифорнији делегати су посетили универзитете, колеџе, средње школе, као и бројне установе културе које су интегрисане у васпитнообразовни систем – библиотеке, музеје, образовне центре. У оквиру презентације образовања у Србији проф. Пурић представила је наш факултет и универзитет, а у сарадњи са члановима делегације са других универзитета и нашу државу и српску културу у најширем смислу.

Захвални смо Амбасади САД-а на указаном поверењу и надамо се да ће учешће у овом Програму отворити могућности и за будућу сарадњу.

Наставничка Еразмус+ мобилност у Марибору

Проф. др Снежана Маринковић у периоду од 23. до 27. маја 2022. године реализовала је Еразмус+ мобилност на Педагошком факултету Универзитета у Марибору. Мастер студентима на смеру Учитељ држала је предавања на тему „Активно учење у раду са даровитим ученицима”.

Студентска Еразмус+ мобилност у Бечу

Николина Мијатовић, студенткиња четврте године на смеру Учитељ, реализовала је праксу на Колеџу за образовање учитеља у Бечу, у оквиру програма Еразмус+.

Наставничка Еразмус+ мобилност

Проф. др Ајше Елиток Кесићи, са Универзитета „Аднан Мендерес” из Ајдина (Турскa), у оквиру програма Еразмус+ наставничке мобилности, одржала је 24. маја 2022. године студентима треће године на смеру Учитељ предавање „Образовање учитеља за рад у сеоским школама, у контексту савремених друштвених промена“.

Студијска посета Педагошком факултету у Љубљани

Наставници и сарадници Факултета боравили су у студијској посети Педагошком факултету Универзитета у Љубљани, у периоду од 16. до 20. маја 2022. године.

Посета је реализована са циљем упознавања словеначког васпитнообразовног система на предшколском, основношколском и универзитетском нивоу, размене искустава у наставном и научноистраживачком раду, као и у домену административне подршке настави и учењу.

Наставници и сарадници са Педагошког факултет у Копру у студијској посети ПФУ

Наставници и сарадници са Педагошког факултета у Копру Универзитета у Приморској бораве у студијској посети Педагошком факултету у Ужицу, у периоду од 19. до 23. маја 2022. године.

Посета је реализована у циљу размене искустава у педагошком и научноистраживачком раду, као и у домену управљања у високошколским установама.

Еразмус+ комбиновани интензивни програм

Милена Чантрак, апсолвент на Студијском програму Васпитач, учествује у Еразмус+ комбинованом интензивном програму – Blended Intensive Program (BIP) – под називом New challenges in cross-cultural communication and education.

У Програму учествују студенти и професори са Факултета културолошких студија, образовања и регионалног развоја Универзитета у Печују, Факултета за одгојне и образовне знаности Универзитета у Осијеку, Факултета педагошких наука у Јагодини и Педагошког факултета у Ужицу Универзитета у Крагујевцу. Реализација Програма започела је у априлу и трајаће до септембра 2022. године. Део активности реализоваће се виртуелно, на онлајн радионицама, а део у оквиру летње школе на Универзитету у Печују. 

Наставничка Еразмус+ мобилност

Доц. др Сања Партало са Филозофског факултета у Бањој Луци 4. априла 2022. одржала је студентима треће године на смеру Васпитач предавање “Шумски вртићи”, а 5. априла 2022. студентима друге године на смеру Учитељ и Васпитач предавање “Дете, игра и уметност”.

Еразмус+ мобилност у Бидгошћу у Пољској

Ведрана Балорда, студенткиња четврте године на смеру Васпитач, управо је завршила Еразмус+ мобилност у Бидгошћу у Пољској. У периоду од октобра 2021. до марта 2022. године похађала је наставу на Педагошком факултету Универзитета „Казимир Велики”, на Департману за предшколско и рано васпитање и образовање. 

Објављен је Конкурс за мобилност студената у сврху учења у оквиру ЕРАЗМУС+ КА107 програма (мобилност између програмских и партнерских земаља)

Конкурс за мобилност студената у сврху учења ЕРАЗМУС+ КА107

На Конкурс се могу пријавити студенти свих нивоа академских студија, за размену у сврху учења.

Минимално трајање размене је три, а максимално ‒ пет месеци.

Рок за достављање пријава је 7. април 2022. године.

За додатне информације студенти могу контактирати проф. др Далиборку Пурић, продекана за међународну сарадњу.

Објављен је Позив за пријаву студената за учешће у Еразмус+ комбинованом интензивном програму – Blended Intensive Program (BIP)

Позив за пријаву студената за учешће у Еразмус+ комбинованом интензивном програму – Blended Intensive Program (BIP)

Програм под називом „NEW CHALLENGES  IN CROSS-CULTURAL COMMUNICATION AND EDUCATION“ је нови програм Еразмус мобилности, у оквиру кога ће се део активности реализовати виртуелно, путем дигиталних алата, a други део у оквиру посете Универзитету у Печују (Мађарска).

На конкурс се могу пријавити студенти свих нивоа студија Педагошког факултета у Ужицу.

Рок за пријаву кандидата је 20. фебруар 2022. године.

Уколико имате додатних питања, можете се обратити проф. др Далиборки Пурић, продекану за међународну сарадњу.