На ПФУ приказна су три кратка филма Интеракције-Студентског филмског кампа у Ужицу

На Педагошком факултету у Ужицу, 19. марта 2024. године, у оквиру програма обележавања Дана Факултета, приказана су три документарна филма снимљена током – Интеракције – Студентског филмског кампа у Ужицу.

Филм „Мајчино млеко“, снимљен 2021. године, је поетски документарац и нежна медитација о мајчинству и ланцима који нас вежу али и повезују.

„Долина владара“ је поетичан и метафорички поглед на свакодневицу живота у старачком дому у околини Ужица, „који представља место најближе рају“. Филм снимљен 2017. године јесте прича о борби између светла и таме, између патње и прихватања, између живота и смрти.

„Јесења соната“, филм из 2022. године, говори о ужичком фотографу Милошу Цветковићу који током изолације за време пандемије почиње да скенира негативе свог животног дела. Суочавајући се са сећањима на југословенске ратове деведесетих, Милош ради на монографији као својој заоставштини.

Пројекцији су присуствовали Дејан Петровић, уметнички директор „Интеракције“ и бивши студент Учитељског факултета у Ужицу, Слађана Петровић Варагић, извршна директорка „Интеракције“, Ефим Грабој из Израела, редитељ филма „Долина владара“, као и главна јунакиња филма „Мајчино млеко“.