Pedagoski fakultet Uzice

 

Print

Пут шампиона

on .

Студенти и професори Факултета, у склопу студијског образовног концепта Тренер у спорту, присуствовали су 5. маја тренингу мушке одбојкашке репрезентације Србије у Врњачкој Бањи.

Након тренинга имали су разговор са главним тренером репрезентације Србије Слободаном Ковачем, кондиционим тренером и нашим професором доц. др Радивојем Радаковићем и тим менаџером Миланом Симојловићем.

У једночасовном разговору тренери су са техничко-тактичког и кондиционог аспекта извршили анализу тренинга коме су присуствовали, а студенти су имали прилику да поставе питања и тако употпуне своја теоријска и практична знања из области спортског тренинга.

Ова едукативна студијска екскурзија завршила се заједничким фотографисањем, а Факултет је за успомену добио дрес репрезентације са потписима тренера и играча.

 

Print

Посета Факултету за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи

on .

Представници нашег факултета, проф. др Снежана Маринковић, декан, и проф. др Горан Шекељић, шеф Катедре за физичко васпитање и спорт, посетили су у уторак 9. марта 2021. године Факултет за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи.

У разговору са члановима Деканског колегијума договорена је сарадња два факултета.

Print

Ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић са ректорским колегијумом посетио Педагошки Факултет

on .

У петак, 12. фебруара 2021. године ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић, проректор за координацију послова факултета чије је седиште ван седишта Универзитета проф. др Драган Ђурчић, проректор за науку проф. др Весна Ранковић, проректор за наставу и студентска питања проф. др Владимир Ранковић и декан Факултета техничких наука из Чачка проф. др Данијела Милошевић били су гости Педагошког факултета.

Приликом посете гости су у управи Града Ужицу имали састанак са градоначелницом др Јеленом Раковић Радивојевић са сарадницима. Тема састанка били су актуелни пројекти и будућа сарадња у области подршке раду Педагошког факултета, њговом развоју, формирање Савета послодаваца у којима су чланице Универзитета у Крагујевцу.

Делегација Универзитета у Крагујевцу посетила је Регионални иновационог стартап центар, где их је директор Регионалне развојне агенције „Златибор” Славко Лукић упознао са услугама Центра који пружа инфраструктурну, управљачку и техничку подршку новооснованим предузећима и на тај начин им даје могућност да се повежу са субјектима из јавног, приватног и друштвеног сектора, као и да пронађу и користе различите врсте и изворе финансирања. У оквиру посете договорена је сарадња са Педагошким факултетом и Универзитетом у смислу подршке развоја.

Ректор је са својим сарданицима обишао Факултет и кроз разговор са деканом проф. др Снежаном Маринковић, члановима Деканског колегијума и шефовима катедри упознат са радом факултета, активностима које су у току и које се планирају и договорена је сарадња и подршка универзитета акредитацији нових студијских програма и кратких програма студија.

Print

Трибина Ивана Вукомановића, фудбалског тренера

on .

Гост Педагошког факултета у Ужицу био је афирмисани фудбалски тренер и бивши фудбалер Иван Вукомановић који је овом приликом одржао трибину под називом Савремени приступи рада у Фудбалском савезу Белгије. Студенти и сви други посетиоци трибине могли су да чују доста тога, а све у циљу унапређења рада у фудбалу.

Print

Предавање Радивоја Радаковића

on .

23.10.2019. На новом студијском програму Тренер у спорту који је почео са реализацијом у школској 2019/20. године, Радивоје Радаковић, кондициони тренер у мушкој одбојкашкој репрезентацији Србије, одржао је предавања за студенте Педагошког факултета у Ужицу и све друге заинтересоване грађане, на тему: Тренажна и такмичарска искуства са СП у одбојци Белгија/Француска 2019. -методолошки и методички аспекти.

Print

Свечани пријем бруцоша

on .

Првог дана октобра приређен је свечани пријем и додела индекса студенатим прве године нашег Факултета. Пожелевши им добродошлицу и успех у даљем школовању, декан проф. др Снежана Маринковић посебно је нагласила да пријем нове генерације студената увек представља један од најсвечанијих дана на Факултету: „Ове године уписали смо 27. генерацију учитеља, 15. генерацију васпитача и прву генерацију тренера у спорту. Са радошћу очекујемо нова млада лица са којима ћемо се у наредним годинама дружити и сарађивати.“

Студентима су се обратили и продекан за наставу проф. др Сања Маричић, Маријана Селаковић, потпредседник Студентског парламента Универзитета у Крагујевцу и председник Студентског парламента Педагошког факултета у Ужицу, и Анђелија Јовановић, председник Извршног одбора Уније студената Ужица.

Овом приликом бруцошима су се представили и хор нашег Факултета и студент Нађа Ђоковић извођењем неколико музичких композиција.

 

 

Print

Излет на Златарско језеро

on .

Веома успешну школску 2018/19. годину заокружили смо незаборавним дружењем на Златарском језеру. Успеха не би било без помоћи наших студената, њихових идеја, креативности и несебичне подршке да Факултет постане оно што заиста и заслужује да буде.