Pedagoski fakultet Uzice

 

 
Print

Обележавање јубилеја 25 година Педагошког факултета

on .

Наш факултет ове године обележава веома важан јубилеј – 25 година постојања и рада. Тим поводом професори и студентиФакултетаприпремили су богат и садржајан програм.

Одржана је традиционална манифестација Беседничко вече, на којој је учествовало двадесет двоје студената у две категорије – беседе и рецитовање. У категорији беседа победила је Анђела Лазаревић, док је прво место у рецитаторском делу припало Филипу Лазићу.

У уторак 20. марта, у амфитеатру Факултета уприличен је сусрет са академским сликаром Миланом Туцовићем. Студенти, професори и грађани разговарали су са једним од водећих савремених српских сликара о филозофији уметности, тајни уметничког стварања и симболици његовог стваралаштва.

На Дан Факултета, 21. марта, у Галерији Факултета, отворена је изложба слика и асамблажа Милана Туцовића.

У амфитеатру Факултета одржана је Свечана академија на којој су додељене плакете значајним личностима којeсу далeвелики допринос у очувању културних и духовних вредности српског народа у претходном периоду. Добитници плакета ове године су песник Љубивоје Ршумовић, проф. др Даница Грујичић и хуманиста Арно Гујон. Гости на Свечаној академији били су Љубивоје Ршумовић и глумац Бранислав Трифуновић.

Студенти нашег факултета и њихови гости, студенти сродних факултета из Љубљане, Загреба, Ријеке, Задра, Сарајева и Бијељине, као и ученици ужичких средњих школа, присуствовали су трибини „У сусрет доброти“, коју је одржао глумац Бранислав Трифуновић у амфитеатру Факултета.

View the embedded image gallery online at:
http://pfu.kg.ac.rs/index.php/211-25#sigFreeIdd18d73814b