Pedagoski fakultet Uzice

 

Print

ОБЕЛЕЖЕН ЗНАЧАЈАН ЈУБИЛЕЈ – СТО ГОДИНА ОБРАЗОВАЊА УЧИТЕЉА У УЖИЦУ

on .

Првог дана пролећа прославили смо Дан Факултета, који је ове године протекао у знаку обележавања веома значајног јубилеја – стогодишњице образовања учитеља у Ужицу. Наставници, сарадници и студенти нашег Факултета учествовали су у манифестацијама организованим тим поводом.

У уторак 19. марта одржано је Беседничко вече, на коме се у две категорије – рецитовање и беседништво – такмичило шеснаест студената. У рецитаторском делу победила је Милена Чантрак, студенткиња друге године. Друго место освојио је Филип Лазић, студент четврте године, а треће Слађана Думић, студенткиња прве године, чиме су се пласирали на Општинску смотру рецитатора. У беседничком делу победила је Милица Глушчевић, студенткиња четврте године. Друга је била Андријана Тописировић (трећа година), а трећа Катарина Васиљковић (трећа година).

На Дан Факултета, 21. марта, у Галерији Факултета, отворена је изложба проф. мр Обрада Јовановића, академског сликара и дугогодишњег професора нашег Факултета. Она је и својеврсни омаж нашем недавно преминулом колеги и професору.

У сали Народног позоришта одржана је Свечана академија, на којој је приказан историјат образовања учитеља у Ужицу и додељене награде најбољим студентима Факултета.