Pedagoski fakultet Uzice

 

Print

Свечани пријем бруцоша

on .

Првог дана октобра приређен је свечани пријем и додела индекса студенатим прве године нашег Факултета. Пожелевши им добродошлицу и успех у даљем школовању, декан проф. др Снежана Маринковић посебно је нагласила да пријем нове генерације студената увек представља један од најсвечанијих дана на Факултету: „Ове године уписали смо 27. генерацију учитеља, 15. генерацију васпитача и прву генерацију тренера у спорту. Са радошћу очекујемо нова млада лица са којима ћемо се у наредним годинама дружити и сарађивати.“

Студентима су се обратили и продекан за наставу проф. др Сања Маричић, Маријана Селаковић, потпредседник Студентског парламента Универзитета у Крагујевцу и председник Студентског парламента Педагошког факултета у Ужицу, и Анђелија Јовановић, председник Извршног одбора Уније студената Ужица.

Овом приликом бруцошима су се представили и хор нашег Факултета и студент Нађа Ђоковић извођењем неколико музичких композиција.

 

 

Print

Излет на Златарско језеро

on .

Веома успешну школску 2018/19. годину заокружили смо незаборавним дружењем на Златарском језеру. Успеха не би било без помоћи наших студената, њихових идеја, креативности и несебичне подршке да Факултет постане оно што заиста и заслужује да буде.


 

Print

У оквиру предмета Елементарне игре у природи реализoвана је пешачка тура до Стапарске бање

on .

У оквиру предмета Елементарне игре у природи реализована је пешачка тура до Стапарске бање, трасом старе пруге кроз тунеле уз кањон реке Ђетиње, у дужини од 13 км.

Студенти су посетили хидроцентралу и реализовали предвиђене наставне активности.

Студенти су обучени да користе топографске карте, бусоле,  да се орјентишу у простору помоћу природних обележја.

Овој активности је присуствовало 20 студената оба смера.

Print

Предавање проф. др Јанке Саткове

on .

Проф. др Јанка Саткова са Педагошког факултета Универзитета „Константин Филозоф“ из Нитре (Словачка) 10. априла 2019. године оджала је предавање студентима Педагошког факултета из Ужица на тему Терапија уметношћу у образовању.

 

Print

Предавање проф. др Адриане Рецке

on .

Проф. др Адриана Рецка са Педагошког факултета Универзитета „Константин Филозоф“ из Нитре (Словачка) 10. априла 2019. године одржала је предавање студентима Педагошког факултета из Ужица на тему Архитектонски и уметнички споменици као културне вредности града Нитре.

Print

ОБЕЛЕЖЕН ЗНАЧАЈАН ЈУБИЛЕЈ – СТО ГОДИНА ОБРАЗОВАЊА УЧИТЕЉА У УЖИЦУ

on .

Првог дана пролећа прославили смо Дан Факултета, који је ове године протекао у знаку обележавања веома значајног јубилеја – стогодишњице образовања учитеља у Ужицу. Наставници, сарадници и студенти нашег Факултета учествовали су у манифестацијама организованим тим поводом.

У уторак 19. марта одржано је Беседничко вече, на коме се у две категорије – рецитовање и беседништво – такмичило шеснаест студената. У рецитаторском делу победила је Милена Чантрак, студенткиња друге године. Друго место освојио је Филип Лазић, студент четврте године, а треће Слађана Думић, студенткиња прве године, чиме су се пласирали на Општинску смотру рецитатора. У беседничком делу победила је Милица Глушчевић, студенткиња четврте године. Друга је била Андријана Тописировић (трећа година), а трећа Катарина Васиљковић (трећа година).

На Дан Факултета, 21. марта, у Галерији Факултета, отворена је изложба проф. мр Обрада Јовановића, академског сликара и дугогодишњег професора нашег Факултета. Она је и својеврсни омаж нашем недавно преминулом колеги и професору.

У сали Народног позоришта одржана је Свечана академија, на којој је приказан историјат образовања учитеља у Ужицу и додељене награде најбољим студентима Факултета.